Objavljeno: 06.10.2011 u 10:37

Osma kampanja održana u Zaprešiću

U trećem gradu po broju stanovnika u Zagrebačkoj županiji održali smo svoju osmu kampanju, gradu Zaprešiću. Kao i u svim prethodnim gradovima proveli smo anketiranje, dijelili promotivni materijal, razgovarali sa građanima i davali im sve potrebne informacije koje su ih zanimale o zbrinjavanju otpada primjenom MBO tehnologije.
 
Statistički podaci napravljeni na temelju anketnih listi ukazuju da je većina anketiranih građana nezadovoljna sadašnjim načinom zbrinjavanja komunalnog otpada. Kontejnera za recikliranje stakla, papira i plastike imaju premalo, a za ostale vrste otpada mogućnost odvajanja ne postoji. Veliki je broj građana izrazio svoju želju za recikliranjem kada bi im to na odgovarajući način bilo omogućeno. Mnogi su nam se požalili i na skup odvoz komunalnog otpada i nedovoljnu osviještenost svojih sugrađana koji otpad bacaju izvan za to predviđenih kanti. Građani bi voljeli imati svoje reciklažno dvorište.
 
Drago nam je što su građani u velikom broju prilazili našem promotivnom štandu, rado ispunjavali ankete i informirali se o novoj strategiji zbrinjavanja otpada koja će se morati u Zagrebačkoj županiji uspostaviti do kraja 2018.
 

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a