Objavljeno: 05.12.2016 u 08:42

8. susret gradonačelnika i poduzetnika

Direktor županijske komunalne tvrtke Gospodarenje otpaodm Zagrebačke županije d.o.o., Vlado Žigrović, sudjelovao je na 8. susretu gradonačelnika i poduzetnika pod nazivom 48 sati koji se 25. studenog održao u Puli a u organizaciji časopisa Lider.

Teme konferencije bile su porezni sustav, energetsko planiranje razvoja grada te zbrinjavanje i gospodarenje otpadom.

Na rokruglom stolu pod nazivom „ŽELJE I MOGUĆNOSTI – ZBRINJAVANJE OTPADA I LOKALNI RAZVOJ"sudjelovali su Vili Bassanesi, gradonačelnik grada Umaga, gđa. Sanja Radović Josić, načelnica Sektora za održivo gospodarenje otpadom (Ministarstvo zašite okoliša i energetike), Ljubomir Majdandžić, direktor Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, Dušan Šćulac, ŽCGO Marišćina, Ivan Jurešić, Ponikve Eko otok Krk te Dean Krušić, Voditelj grupe u odjelu za razvoju ICT proizvoda za poslovne korisnike (Hrvatski telekom d.d.).

 "Vođenje gradova slično je vođenju poduzeća, što smo mi gradonačelnici uspješniji u tome i zajednici će biti bolje. Energetika je veliki izazov u planiranju razvoja gradova i obuhvaća širok raspon ulaganja. Gospodarenje otpadom još je veći izazov, a svaka izmjena u poreznom sustavu utječe na poslovne subjekte i javnu upravu. Na žalost, na ovom ćemo skupu puno puta čuti riječ "kompenzacija", ali vjerujem da ćemo uspjeti razjasniti situaciju, poručio je okupljenima", rekao je Željko Turk, predsjednik udruge gradova i gradonačelnik grada Zaprešića.

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a