Objavljeno: 29.01.2015 u 14:47

Predstavnici GOZŽ-a sudjelovali na predstavljanju projekata energetske učinkovitosti i zaštite okoliša

Predstavnici tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije prisustvovali su 28. siječnja predstavljanju projekata energetske učinkovitosti i zaštite okoliša koje su u Varaždinu predstavili ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović, i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sven Müller. 

Ministar zaštite okoliša i prirode naglasio je kako je "krajnji cilj projekata koje provodimo je podizanje standarda i kvalitete života naših građana. To je i cilj energetske učinkovitosti, borbe protiv klimatskih promjena, zaštite okoliša. Riječ je o projektima koji su usmjereni svima, građanima, poslovnom sektoru i jedinicama lokalne samouprave. Za građane to znači manju potrošnju energije, manje troškove režija, bolji standard i kvalitetu života. Omogućit ćemo da se prijave svi građani iz bilo kojeg dijela Hrvatske, da bespovratna sredstva dobiju po jednakim i transparentnim kriterijima i uz jednaku, transparentnu proceduru".

U 2015. godini osigurano je 600  milijuna kuna za sufinanciranje projekata, a koje će sufinancirati Fond u iznosu od 40 do 80% sredstava. 

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirali su predstavljanje projekata u 16 gradova kako bi se informiralo građane i potencijalne korisnike.

Više možete pročitati ovdje.

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a