Objavljeno: 24.04.2015 u 09:31

Podjela kompostera u Općini Križ

Komunalno društvo Ivakop d.o.o. iz Ivanić-Grada nastavlja s akcijom podjele kompostera svojim korisnicima. U subotu, 25. travnja, akcija prezentacije i podjele kompostera održat će se u Općini Križ ispred Doma kulture Josip Badalić od 10 sati.

Građani će moći pogledati kratku prezentaciju o prednostima i korisnim učincima kompostiranja, razgledati komposter i vidjeti na koji način se upotrebljava.

Zainteresirani korisnici  imat će mogućnost prijaviti se za dodjelu kompostera na info pultu te dobiti više informacija o upotrebi kompostera.

Budući da je broj kompostera ograničen, besplatni će komposter dobiti oni korisnici  koji se na našem pultu prijave  prije isteka zaliha.

Za besplatnu dodjelu kompostera mogu se prijaviti korisnici Ivakopove usluge odvoza otpada, uz predočenje važeće osobne iskaznice koja glasi na ime korisnika usluge.

Kampanja „Kompostiranje u vlastitom vrtu“ provodi se kao dio šire akcije uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom i čini drugi korak, nakon odvojenog prikupljanja plastike i papira, u želji da se potakne na oporabu biootpada kroz iskorištavanje za vlastite potrebe i time smanje količine koje se odlažu. Time se ujedno potiče zaštita okoliša i promišljanje o održivom gospodarenju otpadom.

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a