Sastanak o budućim aktivnostima župana i predstavnika Grupacije CGO-a
Objavljeno: 19.02.2016 u 13:06

Sastanak o budućim aktivnostima župana i predstavnika Grupacije CGO-a

U četvrtak 18. veljače predstavnici Grupacije Centara za gospodarenje otpadom pri Hrvatskoj Gospodarskoj komori na čelu s Mladenom Jozinovićeom sastalo se s predstavnicima Hrvatske zajednice županija kojem su sudjelovali Župani Požeško-slavonske, Dubrovačko-neretvanske županije, Koprivničko-križevačke, Zadarske i Zagrebačke županije te zamjenicom gradonačelnika Grada Zagreba.

Domaćin sastanka Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK, podržala je zajednički nastup Hrvatske zajednice županija i Grupacije prema Ministarstvu zaštite okoliša i prirode i nadležnim državnim tijelima.

Prema medijskim najavama koncept mehaničko-biološke obrade otpada, koji se razvio iz težnje da se smanji količina biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagališima, nije više prihvatljiv te se predviđa revizija svih projekata koji su u različitim fazama pripreme projektne dokumentacije.

Zaključeno je da ukoliko se to dogodi sve se vraća unazad barem dvije godine te zahtjeva izmjenu niza zakona, planova, strategija, prostornih planova, procjena utjecaja na okoliš, studija opravdanosti projekata. 

Stoga je dogovoreno da se zatraži sastanak s ministrom zaštite okoliša i prirode.

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a