Objavljeno: 21.04.2015 u 21:13

Kompostiranje u vlastitom vrtu

Na području Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić provodi se kampanja "Kompostiranje u vlastitom vrtu" koju provodi komunalno društvo Ivakop, a uz podršku i sudjelovanje tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o.

Kampanja je započela podjelom kratkog vodiča "Kompostiranje u vlastitom vrtu" koji su korisnici Ivakopove usluge odvoza otpada dobili uz račune za mjesec ožujak, a nastavlja se kroz podjelu kompostera na područjima Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić. Prva podjela kompostera održana je u subotu, 18. travnja u Ivanić-Gradu, gdje su zainteresirani građani mogli pogledati kratku prezentaciju o prednostima i korisnim učincima kompostiranja, razgledati komposter i vidjeti na koji način se upotrebljava.

Kampanja „Kompostiranje u vlastitom vrtu“ provodi se kao dio šire akcije uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić, te čini drugi korak, nakon odvojenog prikupljanja plastike i papira, u želji da se potakne na oporabu biootpada kroz iskorištavanje za vlastite potrebe i time smanje količine koje se odlažu. Time se ujedno potiče zaštita okoliša i promišljanje o održivom gospodarenju otpadom.

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a