Objavljeno: 07.03.2016 u 07:11

Edukativne radionice na području Otoka Ivanića

Prošli tjedan uspješno su održane prve dvije edukativne radionice za učenike šestih razreda u organizaciji komunalnog društva Ivakop d.o.o.iz Ivanić-Grada i tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o. Ove radionice prve su u nizu edukativnih radionica koje će se održati na prostoru Otoka Ivanića, odnosno na području triju jedina lokalne samouprave - u Gradu Ivanić-Gradu, Općini Križ i Općini Kloštar Ivanić.

Učenici su se upoznali s osnovnim značajkama sustava gospodarenja otpadom na području Republike Hrvatske ali i lokalnim sustavom organiziranog sakupljanja i odlaganja otpada. Pored toga, istaknuti su i ciljevi odvojenog sakupljanja i pravilnog postupanja s otpadom kao i dobrobiti za naš okoliš koje iz toga proizlaze.

Učenici su iskazali veliki interes i svojim brojnim pitanjima vezanim uz održanu prezentaciju kao i svakodnevno postupanje s različitim vrstama otpada.

Cilj kampanje je podizanje svijesti i edukacija najmlađih naraštaja o važnosti zaštite okoliša i pravilnog gospodarenja otpadom a s ciljem uspostave održivog odnosa prema prirodi u kojoj živimo.

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a