Održane edukativne radionice u Osnovnoj školi Rugvica
Objavljeno: 16.03.2017 u 14:33

Održane edukativne radionice u Osnovnoj školi Rugvica

U sklopu edukativnih radionica odvojenog prikupljanja otpada koje tvrtka Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o. kontinuirano provodi u osnovnim školama na području Zagrebačke županije održane su dvije radionice u Osnovnoj školi Rugvica.

Učenici četvrtih razreda poslušali su prezentaciju o prednostima odvojenog sakupljanja otpada i mogućnostima iskorištavanja za daljnju upotrebu. Nakon odlušane prezentacije stečeno znanje su provjerili kroz igru izrađujući plakat koji predstavlja zeleni otok. Na plakatu su bojama iscrtali zelene otoke na koje su zatim lijepili slike otpada u za to predviđen "spremnik". Poseban naglasak stavljen je na mjere za izbjegavanje i smanjenje otpada te na sustav odvojenog prikupljanja otpada. Cilj radionica je na interaktivan način podizati svijest o važnosti recikliranja, potrebi zaštite prirode i očuvanja prirodnih resursa.  Primjenom i usvajanjem korisnih i praktičnih savjeta za zaštitu prirode učenici će razviti odgovorniji odnos prema svim aspektima zaštite okoliša.

Osnovna škola Rugvica ovime je nastavila rad na edukaciji djece o načinima odvojenog prikupljanja otpada. Škola se već uključivala u razne akcije prikupljanja različitih vrsta otpada i obilježavanja važnih eko datuma. Ovime

← Povratak

Newsletter

Primajte naše novosti

Primajte povremene novosti o radu GOZŽ-a